Opzoek naar Steenbokken (Ibex) in Spanje (dag 1)

Het plan was simpel doch niet makkelijk uit te voeren. Omdat de Ibex mannen zich in deze periode verzamelen was het een uitgelezen kans om deze prachtige beesten in het wild te gaan spotten. maar daarvoor moest ik mij richting het Spaaanse binnenland begeven.

Dus ik neem de vlieger naar Madrid en begeef me naar de spaanse bergen in het binnenland. 2 uurtjes vliegen en daarna nog eens een uurtje of 2 in de auto brengen mij naar de zon en de bergen. We zijn net voorbij half februari en de 22 graden voelen zalig aan. mijn eigen batterijen laden op en ik heb ontzettend veel zin om aan de tocht te beginnen. Dat is dan ook iets wat onmiddellijk gebeurt. 14h namiddag krijg ik al prachtige uitzichten voorgeschoteld.

Waar ik dacht dat het een hele uitdaging ging worden om deze Ibex te zien kwamen al in de verte de eerste schimmen tevoorschijn. mijn 100-400mm lens is nog niet geschikt om ze op beeld vast te leggen. Tot er plots boven mij wat beweegt.

2 vrouwelijke steenbokken begeven zich enkele tientallen meters boven mij. Prachtig, mijn eerste dag kan al niet meer stuk. Eenmaal ik verder aan wandelen ben zie ik steeds meer tekenen dat deze dag al eens onmiddellijk een top dag kon worden. 

Na een tussenstop voor pauze en een drankje begin ik aan het laatste deel van de 10km(heen) door de bergen. nog geen km verder krijg ik al een prachtige Ibex man te zien. Helaas was ik niet stil genoeg of heeft hij mij geroken en nog voor ik hem kon vastleggen was hij al weg.

Niet getreurd want enkele meters verder krijg ik terug aan prachtig zicht op deze Steenbok. Deze keer ben ik wel stil genoeg en kan ik onderstaande plaat vastleggen.

Helemaal voldaan stap ik de laatste kilometers voor ik terug moet keren om zo tijdig voor het donker terug in het hotel te zijn. Op de terugkeerplaats neem ik nog een uitgebreide pauze want zowel conditie als de vermoeidheid van het reizen hakt er even in. Ik was namelijk om 4h in de ochtend vertrokken, had nog niets anders gedaan dan gezeten en gewacht, zowel in de auto naar de luchthaven, op de luchthaven als in de vlieger en daarna in de auto terug tot hier. 

Het moment dat ik mijn drinken uit mijn fototas wil halen kruist mijn blik een prachtig beeld. Een groep mannelijke steenbokken komt van onder in de vallei zo naast me door gewandeld alsof er niets aan de hand is.

Ik hou me zo stil mogelijk en maak bovenstaande beelden alsook een korte video. Deze zware trip is dus zeker niet voor niets geweest! Geniet van onderstaande beelden!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram